Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn

Behandelingen

Praktijk voor Optimaal Welzijn orthomoleculaire therapie Praktijk voor Optimaal Welzijn ayurvedische hoofdmassage Praktijk voor Optimaal Welzijn access bars

orthomoleculaire therapie

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het gedachtengoed van onder andere Hippocrates en Linus Pauling. De laatstgenoemde is een bekende wetenschapper en Nobelprijswinnaar uit de 20e eeuw. Beide heren legden het verband tussen gezondheid en voeding.

Orthomoleculaire therapie is het in balans brengen van een lichaam op een heel diep niveau, namelijk op cellulair niveau. Ervoor zorgen dat de cellen op moleculair niveau (weer) zo optimaal mogelijk kunnen functioneren. Dat gebeurt middels een analyse van de gezondheid en eventuele klachten, medisch verleden, eventuele nadere (bloed- of ontlasting) onderzoeken, voeding en leefstijl. Heel gericht kunnen dan aanpassingen in voeding (weglaten of toevoegen) worden geadviseerd, mogelijk in combinatie met een voor die persoon passende leefstijl. Orthomoleculaire therapie is gericht op het individu en is dus altijd maatwerk.

ayurvedische hoofdmassage

Stoelmassage

Ayurvedische hoofdmassage is een stoelmassage gericht op het hoofd, de nek en het bovenste gedeelte van de rug, waarbij zenuwbanen en bloedvaten geactiveerd worden. Ondanks het activerende effect volgt vaak na de massage een heerlijk ontspannen gevoel.

Omdat de doorbloeding wordt gestimuleerd, worden afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam verwijderd. Mentaal en fysiek herstel kan sneller verlopen.
Geschikt bij:
  • Stress
  • Vermoeidheid en burn-out
  • Slapeloosheid
  • Pijn in nek en/of schoudergebied

access bars

Energetische behandeling via drukpunten

Access Bars is een energetische behandeling via drukpunten op het hoofd, waarmee je het lichaam in staat stelt om vastzittende gevoelens, gedachten, ideeen, overtuigingen en gedragspatronen los te laten.

In en rond het hoofd zitten 32 energiepunten die banen (Bars) vormen. Door deze energiepunten zachtjes aan te raken in een bepaalde volgorde, gedurende een tijd, ontladen deze, waardoor u belemmerende gedachten en conclusies los kunt laten. Met andere woorden: mentale opschoning. U hoeft zelf niets actief te doen, alleen te ontspannen en te ontvangen!

Access Bars wordt uitgevoerd terwijl u ligt en duurt ca. 1,5 uur. De uitwerkingsduur van een behandeling is 3 tot 4 weken en de effecten kunnen mogelijk al snel na de behandeling merkbaar worden zoals beter slapen of anders tegen zaken aan gaan kijken. Het kan gunstige resultaten geven bij stressreductie, vermoeidheid en slapeloosheid. Het effect is op elk individu anders, immers elk mens is uniek.

Praktijk voor Optimaal Welzijn

behandeling orthomoleculaire therapie

De stappen naar optimaal welzijn

  • Voor de intake;
  • Intake;
  • Behandelplan;
  • Vervolgconsulten.

voor de intake

Intakeformulier

Na het maken van de afspraak ontvangt u een uitgebreid intakeformulier per email. U kunt dit formulier digitaal invullen en per email - minimaal 24 uur voor de intake - retourneren.

Intake

Analyse

De intake bestaat uit het bespreken van uw intakeformulier op basis van uw klacht(en), medische verleden, voeding en leefstijl. Desgewenst maakt microscopisch bloedonderzoek, middels een vingerprikje, deel uit van de intake. Een bloedbeeld hiervan is geen diagnose, maar een hulpmiddel.

behandelplan

Advies op maat

Op basis van de bespreking maken we een behandelovereenkomst op als ook een behandelplan, waarmee u al aan meteen aan de slag kunt gaan. Mocht er op basis van de intake, het advies en uw wensen nadere (laboratorium) onderzoeken nodig zijn, dan wordt dat ook in het behandelplan opgenomen. Deels kunnen deze onderzoeken via de huisarts lopen, deels zijn deze bij gespecialiseerde laboratoria aan te vragen, bijvoorbeeld bij het onderzoek naar voedingsallergieen en voedingsintoleranties.

vervolgconsulten

Evalueren en bijsturen

In het behandelplan staat het advies voor het vervolgtraject. Gebruikelijk is om na enkele weken aanpassing van voeding en leefstijl te evalueren hoe het gaat met u.

Indien er onderzoeken zijn aangevraagd, zullen resultaten ook in het te volgen behandelplan aangepast worden.

Voor korte vragen tussendoor is het ook mogelijk een telefonisch of email consult aan te vragen.

Praktijk voor Optimaal Welzijn

Praktijk voor Optimaal Welzijn