Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn

werkwijze

Bij ziektepreventie en ziekte

Als orthomoleculair therapeut, aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG, kan ik u begeleiden bij:
  • ziektepreventie: begeleiding bij uw keuzes in voeding en leefstijl;
  • ziekte: in aanvulling op uw reguliere behandeling door een arts of specialist.

orthomoleculaire therapie

Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding

Orthomoleculaire therapie is gebaseerd op het gedachtengoed van onder andere Hippocrates en Linus Pauling. De laatstgenoemde is een bekende wetenschapper en Nobelprijswinnaar uit de 20e eeuw. Beide heren legden het verband tussen gezondheid en voeding.

Het principe is om een individu te voorzien van de juiste voedingsstoffen, in de juiste hoeveelheid in de best opneembare vorm. Elke lichaamscel is opgebouwd uit moleculen en heeft moleculen uit voeding nodig om te kunnen functioneren. Hierdoor ontstaan biochemische processen in het lichaam, die bij de juiste voeding het optimaal welzijn bevorderen.

Soms gaat er tijdens deze processen iets mis en kan ziekte ontstaan door tekorten of overschotten. Orthomoleculaire therapie is erop gericht om inzicht in uw biochemisch functioneren te krijgen en dit waar mogelijk en indien nodig bij te sturen.

anti-stress massage

Vitaliserende hoofdmassage ofwel Champissage

Deze korte massage (circa 20 minuten) heeft een activerende werking op uw energie. Zittend op een stoel, indien gewenst met bovenkleding aan, worden uw hoofd, nek, schouders en het bovenste gedeelte van uw rug behandeld. Pijn en stijfheid in de rug, nek en schouders verminderen, haargroei wordt gestimuleerd, stress symptomen en slapeloosheid verminderen. Geschikt bij:
  • Stress;
  • Vermoeidheid/burn-out;
  • Slapeloosheid;
  • Pijn in nek en/of schoudergebied.
Omdat de doorbloeding wordt gestimuleerd worden afvalstoffen gemakkelijker via de huid en de andere uitscheidingsorganen uit het lichaam verwijderd. U krijgt meer energie die weer leidt tot een gevoel van ontspanning, rust en helderheid van geest. U zult zich als herboren voelen!

Deze massage is niet geschikt bij hoge bloeddruk, kanker, infectieziekten, koorts, griep, hartklachten en kneuzingen.


Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn

behandeling stap voor stap

De stappen naar optimaal welzijn

  • Vr de intake;
  • Intake;
  • Behandelplan;
  • Vervolgconsulten.

vr de intake

Intakeformulier

Na het maken van de afspraak ontvangt u een uitgebreid intakeformulier per email. U kunt dit formulier digitaal invullen en per email - minimaal 24 uur voor de intake - retourneren.

Download hier het intakeformulier.

Intake

Analyse

De intake bestaat uit twee delen. Eerst bespreken we uitgebreid uw intakeformulier. Vervolgens bekijken we een druppel van uw bloed onder de microscoop. U kunt dan op het computerscherm zien hoe de rode en witte bloedcellen alsmede andere elementen in het bloedplasma eruit zien. De vorm, grootte en beweeglijkheid van de cellen en de viscositeit van het bloed geven u een indicatie van uw gezondheid. Het is geen diagnosemiddel, maar wel een hulpmiddel voor extra informatie.

behandelplan

Advies op maat

In een vervolgconsult ontvangt u uw behandelplan. Hierin staan adviezen omtrent voeding, leefstijl en eventueel nader onderzoek. Zeker bij ongemak of ziekte kan nader onderzoek via bloed, speeksel, urine of ontlasting nodig zijn. Indien uw (huis)arts u niet door kan verwijzen, is er ook een breed scala aan zelftesten mogelijk.

vervolgconsulten

Evalueren en bijsturen

Na 3 weken, of eerder indien nader onderzoek gewenst is, evalueren wij samen uw voortgang en bevindingen. Wanneer u wenst bekijken we wederom uw bloed onder de microscoop. Indien u verbetering ziet in uw bloedbeeld wordt u vast en zeker enthousiast! Indien uitslagen bekend zijn van nader onderzoek en een aanpassing van het behandelplan nodig is, ontvangt u deze na dit tweede gesprek.

Na 3 maanden evalueren wij wederom uw voortgang. Naar wens kunt u hierna halfjaarlijks of jaarlijks terugkomen.

De genoemde vervolgconsulten betreffen een gemiddelde behandeling. Indien u meer contactmomenten, ook eventueel telefonisch of per email, wenst is dit natuurlijk ook mogelijk.

Natuurlijk kunt u ook altijd terecht voor alleen de anti-stress massage buiten de bovengenoemde consulten om. Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn