Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn

voor wie

Voor iedereen

In principe is orthomoleculaire therapie voor iedereen geschikt. Ogenschijnlijk kerngezonde mensen kunnen onderhuids een biochemische verstoring ontwikkelen die op den duur tot ziekte kan leiden. Het menselijk lichaam is namelijk zo gebouwd dat wanneer een proces in het lichaam niet optimaal loopt, andere lichaamssystemen worden ingeschakeld. Bij overbelasting van 1 of meer systemen krijgt men last van vage klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn, huidirritatie en dergelijke. Duurt de overbelasting te lang, dan uit zich dat via ziektebeelden.

Juiste voeding is maatwerk. Alleen letten op de calorieen is niet voldoende. Uw functioneren ligt ook veel aan wat u eet en drinkt en hoe. Voor de 1 kan zuivel een prima energiebron zijn, voor de ander is het een belasting. Dit geldt ook voor specifieke soorten koolhydraten en vetten.

Het lichaam gebruikt namelijk tijdens het verteringsproces enzymen. Bij voldoende enzymen zal de afbraak van (voedings)stoffen dan ook geen probleem zijn. Echter door bijvoorbeeld te weinig bouwstoffen voor de opbouw van enzymen (eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen), erfelijke aanleg of veelvuldig antibioticagebruik kan de voorraad enzymen en/of de werking ervan beperkt worden. Een goed voorbeeld is het enzym lactase. Dit enzym breekt lactose (melksuiker) af. Een enzym dat momenteel in de aandacht staat is het DPP-4 enzym. Dit enzym breekt onder andere gluten en caseine (melkeiwit), af. Bij onvolledige afbraak ontstaan klachten. Veel ziektes zijn te herleiden aan onvoldoende enzymen of onvoldoende enzymwerking.

Ook de zuurgraad (pH) van het lichaam is bepalend voor een goede gezondheid. Veel mensen consumeren teveel verzurende producten zoals zuivel, vlees en suiker waardoor de pH waarde in het lichaam daalt. In een te zure omgeving kunnen de enzymen niet goed hun werk doen. Het is dus erg belangrijk om ook de zuurgraad van het lichaam in de gaten te houden.
Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn Om de kans op ziekte te verlagen is preventief bezig zijn met de gezondheid een goede start!
Praktijk voor Optimaal Welzijn

specifiek

Behoefte aan meer specifieke voedingsstoffen

In bepaalde situaties heeft een lichaam behoefte aan meer specifieke voedingsstoffen. PvOW praktijk voor optimaal welzijn kan u helpen:
  • Bij stress;
  • Bij ziekte(preventie);
  • In de puberteit;
  • Voor, tijdens en na de zwangerschap;
  • In de overgang;
  • Bij het ouder worden;
  • Bij (intensief) sporten;
  • Bij het afvallen.
Ook hier geldt dat voedingstekorten of overschotten het lichaam overbelasten. Dit kan tot (meer) problemen leiden.

Stress

Praktijk voor Optimaal Welzijn
Bij stress gaan de bijnieren extra adrenaline en cortisol produceren. Dit gebeurt rechtstreeks via het zenuwstelsel en indirect vanuit de hypothalamus en hypofyse. De extra geproduceerde adrenaline en cortisol worden normaal gesproken weer afgebroken als de stressvolle situatie voorbij is. Veel mensen ervaren echter een continue stress door werk en/of prive omstandigheden zodat deze systemen geactiveerd blijven en waardoor de bijnieren op den duur uitgeput raken. Als dat het geval is wordt men moe, depressief en vatbaar voor van alles. Cortisol heeft namelijk een immuun modulerende werking en zorgt voor energie. PvOW adviseert u over specifieke voedingsmiddelen die de bijnieren ondersteunen en leefstijlaanpassing waar mogelijk. Ook de Champissage (hoofdmassage) is bij stress een geschikte therapie.

Ziekte(preventie)

Praktijk voor Optimaal Welzijn
Elke ziekte kan ondersteund worden met orthomoleculaire therapie: of u nu kampt met een zich herhalende blaasontsteking, spijsverteringsstoornissen, menstruatieproblemen of vermoeidheidsklachten, er zijn altijd mogelijkheden met voedingsmiddelen en/of leefstijlaanpassing om de klachten te verlichten of zelfs te elimineren.

Ook bij medicijngebruik kan orthomoleculaire therapie een prima aanvulling zijn. Natuurlijk is het voorkomen van ziekte beter dan genezen. PvOW kan u helpen bij ziektepreventie.

Puberteit

Praktijk voor Optimaal Welzijn
In de puberteit gebeurt er veel in het lichaam van het opgroeiende kind. De hormoonhuishouding verandert ingrijpend en het lichaam heeft meer voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien. Vooral voedingsmiddelen die gericht zijn op een goede hormonale werking en die de bot- en spiergroei versterken, worden u door PvOW geadviseerd.

Zwangerschap

Praktijk voor Optimaal Welzijn
De periode voor de zwangerschap is erg belangrijk om de voortplantingsorganen van de vrouw en de man optimaal te laten werken. Algemeen wordt al geadviseerd voor en tijdens de zwangerschap foliumzuur te gebruiken. Tijdens en na de zwangerschap heeft de vrouw een grotere behoefte aan voedingsstoffen dan normaal. Eerst om het kind te kunnen laten groeien en na de bevalling om het kind goed te kunnen voeden. Orthomoleculaire therapie is vooral gericht op optimalisatie van het hormonale systeem en optimalisatie van de vetzuurbalans en de status van vitaminen, mineralen en sporenelementen.
Praktijk voor Optimaal Welzijn

Overgang

Praktijk voor Optimaal Welzijn
In de overgang verandert de hormonale huishouding van de vrouw ingrijpend. Velen krijgen dan ook last van opvliegers, transpiratie, stemmingswisselingen en andere klachten. Op den duur ontwikkelen veel vrouwen ook broze botten doordat de botten ontkalken (osteoporose). Met orthomoleculaire therapie, gericht op de hormoonhuishouding en versterking van de botstructuur, kunnen veel klachten behandeld worden.

Ouder worden

Praktijk voor Optimaal Welzijn
Door ouderdom kunnen de celgroei, het algehele herstel na ziekte of inspanning, de werking van spieren, gewrichten, zenuwstelsel, zintuigen, hart- en vaatstelsel, het urinair stelsel, de spijsvertering, et cetera, verslechteren. Uw genetische blauwdruk, voeding en leefstijl zijn van invloed op de manier waarop u ouder wordt. Behalve algemene voedings- en leefstijladviezen geeft PvOW u specifieke adviezen bij klachten en is orthomoleculaire therapie erop gericht uw botten en gewrichten in een goede conditie te houden. Ook is Champissage (hoofdmassage) voor u aan te bevelen. Uw lichaam wordt energieker, uw geest wordt helderder en u zult zich na de massage rustig en tevreden voelen.

Sporten

Praktijk voor Optimaal Welzijn
Sporten draagt bij aan een verbeterde hart- en longfunctie, verbeterde uitscheiding van afvalstoffen en een beter geestelijk welzijn: het feel-good gevoel.Dit feel-good gevoel en de betere celstofwisseling komt door de aanmaak van endorfine bij het sporten. Endorfine is de stuurstof voor elke lichaamscel. Elke cel heeft brandstof nodig om te kunnen functioneren en dus is juiste voeding erg belangrijk. Daarbij geldt: hoe intensiever u sport, hoe hoger de energiebehoefte en dus de behoefte aan eiwitten, vetten, koolhydraten en water. Voor een goede opname en verwerking hiervan zijn vitaminen, mineralen en sporenelementen onmisbaar. Bij onvoldoende inname put u uw lichaam uit en bereikt u een averechts effect. Orthomoleculaire therapie bij sporten is erop gericht het lichaam te ondersteunen in de extra benodigde voedingsstoffen.

Afvallen

Praktijk voor Optimaal Welzijn
Afvallen is meer dan alleen zoetigheid laten staan en meer bewegen. Omdat het lichaam meer afvalstoffen kwijt zal raken, is het belangrijk dat de ontgiftingsorganen zoals de lever en de nieren hierbij ondersteund worden.PvOW bespreekt met u uw dieetwensen en u krijgt ondersteuning in verantwoord afvallen zodat het lichaam niet uitgeput wordt. Praktijk voor Optimaal Welzijn
Praktijk voor Optimaal Welzijn